Vi inviterer alle aktører, partner eller ej, til vores Årsmøde i Bælgfrugtspartnerskabet.
Vi vil præsentere partnerskabets resultater i det første år, befolkningsundersøgelsen, samt skabe rum for debat og dialog om flere bælgfrugter på danskernes tallerken. Det fulde program er på vej, men tilmeld dig allerede via linket nedenfor!
Program
Årsmøde 5. februar 2025 12.30-16.30, Fællessalen Christiansborg
Moderator: Laura McWilliam Hoffmann, Udviklingsdirektør, Frej
12:30-12:45 Velkomst og et kig på partnerskabets første år og hvad vi kigger frem imod
Laura McWilliam Hoffmann, Udviklingsdirektør, Frej
12:45-13:05 Vi tager pulsen på danskernes forhold til bælgfrugter: Ny befolkningsundersøgelse
Vi har spurgt forbrugerne om deres holdning og brug af bælgfrugter og glæder os til at præsentere en helt ny undersøgelse og sætte lys på udfordringerne og mulighederne.
Christina Tønner Jensen, Projektleder, Bælgfrugtspartnerskabet
13:05-13:15 Tale v. Ida Auken, Socialdemokratiet
13:15-14:00 Erfaringer og målsætninger: 5 partnere deler deres rejse mod flere bælgfrugter i danskernes kost
Oplev 5 inspirerende partnere, der deler deres passion, visioner og praktiske erfaringer i arbejdet med at få flere bælgfrugter på danskernes tallerkener. Hør om deres mål, handlingsplaner og de værdifulde læringer, de har gjort undervejs
En dialog faciliteret af Laura McWilliam Hoffmann, Udviklingsdirektør, Frej
14:00-14:30 Pause med bælgsnacks
Mød udvalgte partnere, som står klar med deres bidrag til at lokke flere bælgfrugter i danskerne.
14:30-14:45 Tale v. Jacob Jensen, Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
14.45-16.30 Debat og dialog: Offentlige indkøb som motor for efterspørgslen af bælgfrugter?
Hver dag serverer det offentlige mere end én million måltider – en unik mulighed for at integrere flere bælgfrugter i danskernes kost. Hvordan udnytter vi dette potentiale? Hvad er benspændet? Vi udforsker udfordringerne og løsningerne i 3 paneldebatter:
14:45-15:20 Hvordan får vi kostrådene og bælgfrugter ind i offentlige køkkener som løftestang til en sundere og mere klimavenlig kost?
Panel:
- Bente Kramer Møller, Projektleder Klimapolitisk Fødevarestrategi, Aarhus Kommune
- Malte Sejer Sørensen, Food Development & Sustainability Specialist, ISS Danmark
- Michael Allerup, Næstformand og talsperson for bæredygtighed, Kost og Ernærningsforbundet, Fhv. enhedschef, Herlev-Gentofte Hospital
- Nanna Kiy, Chefkonsulent for Bæredygtig mad og Sundhed, Fødevarestyrelsen
15:20-15:55 Kokkeeleverne skal stå i spidsen for en grøn madrevolution - hvilke benspænd er der lige nu?
Panel
- Michael Jørgensen, Uddannelseskonsulent, 3F
- Rasmus Rasmussen, Head of Sustainable Gastronomy, Comwell Hotels
- Johan K Dahl, Chef Gejst og Projektleder, Hotel- og Restaurantskolen
- Liv Haubjerg Mann Nielsen, Elev på Grøn Madhåndværkeruddannelsen, Hotel- og Restaurantskolen, samt i lære på Løgumkloster Højskole
15:55-16:30 Hvad skal vi gøre for at kostrådene bliver en del af politiske indsatser fx. som offentlige måltider.
Panel
- Carl Valentin, SF
- Anders Kühnau , S (tbc)
- Katrine Robsøe, RV (tbc)
- Line Barfod, Ø (tbc)
- Henrik Frandsen, M (tbc)
16.30 Tak for i dag!