”En rigtig mand spiser sit kød rødt” eller ”jeg har en aftale med kaninerne” – vi kender sætningerne.
Men hvad gør en mand til en ”rigtig” mand, og hvorfor er billedet af en ”rigtig mand” ofte bundet op på, hvad manden spiser?
Traditionelt set har kød og det at spise kød været forbundet med maskulinitet, og der findes tilsyneladende stadig elementer af det i dag f.eks. på sociale medier, hvor der tweetes “#soyboy” og i madmagasiner med et mandligt publikum f.eks. Gastromand eller Rigtigmad.dk, hvor kød ofte spiller en hovedrolle.
Men når det kommer til klimakrisen, har piben en anden lyd. Her lyder anbefalingen, at hvis du ønsker at reducere dit klimaaftryk, så skal du spise mere plantebaseret og mindre kød (uanset dit køn).
Sådan en anbefaling kan blive en udfordring, hvis vores kost er bundet op på vores køn – for hvis en ”rigtig mand” spiser kød, betyder det så at spise plantebaseret ikke kan være ”maskulint”? Kan dette få konsekvenser for klimaet? Og ikke mindst hvilke konsekvenser har det for kønnene?
Vi inviterer tre fede oplægsholdere, der med hver deres ekspertise og erfaring på området, skal gøre os klogere på netop disse spørgsmål og dernæst åbne op for en spændende køns- og klimadebat med jer.
Arrangementer afholdes i CPH Village Vesterbro med støtte fra JA.
Der vil også være lidt at spise og drikke og det er GRATIS
Hvis køn og klima er buzzwords, der vækker din indre debattør eller bare nysgerrighed, så skynd dig at tilmelde dig eventet lige her og stay tuned:
Vi glæder os til at se jer!