Kød er lig med dansk kultur: Flæskesteg er lig med jul, grillpølser er lig med sommer, og leverpostej og spaghetti kødsovs er lig med hverdagen.
Nu anbefaler Fødevarestyrelsen dog, at vi danskere kun spiser 350 gram kød om ugen - af hensyn til vores sundhed og klimaet.
I Odense kommune har de siden foråret 2020 arbejdet med projektet Grønne Retter i Store Gryder, og de er faktisk lykkedes med at få markant mere grønt på odenseaneres tallerkener.
Så hvad har de gjort i Odense? Og er det overhovedet det offentliges rolle at bestemme danskernes madvaner?
Det vil vi dykke ned i på tirsdag til et online pop-up event om grønne offentlige køkkener, hvor vi har inviteret:
Claus Brandstrup, der er projektleder på Grønne Retter i Store Gryder i Odense kommune
Siff Bjørholm Skov, der er produktionsleder i Byens Køkken i Odense og står for at udvikle de nye opskrifter
Det er gratis at deltage, og vi udlodder 3 x resturantoplevelser til de tre bedste spørgsmål fra jer! I kan allerede nu sende spørgsmål ind til praktikant@taenk-frej.dk