Tilbage til Alle begivenheder

CRISPR - DNA som værktøj til mere bæredygtige fødevarer?

Vær med når Tænketanken Frej i samarbejde med IDA udforsker fremtidens bæredygtige fødevareproduktion 🌱

GMO som planteforædling har været debatteret heftigt siden 70'erne, og er ikke blevet tilladt at anvende i EU. Nu er der kommet et nybrud i planteforædlingen - den såkaldte CRISPR-teknologi. Forskere mener, at det kan være med til at løse mange af fødevareerhvervets udfordringer såsom for høj klimaudledning og pesticidforbrug. Etisk Råd, der ellers har været kritiske over for GMO, hilser også det nye værktøj velkommen. EU-lovgivningen kategoriserer imidlertid den nye teknologi som GMO, og det er derfor endnu ulovligt at bruge i EU. Men det kræver en lovændring. Det er derfor højaktuelt at debattere, hvad den nye teknologi kan, hvordan forbrugerne stiller sig over for den, og om vi vil tillade det på de europæiske marker.

Oplægsholdere til eventet er:

  • Michael Broberg Palmgren, Professor i Plantefysiologi ved Institut for Plante- og Miljøvidenskab, Københavns Universitet

  • Rasmus Hjortshøj, Vinterbygforædler hos Sejer planteforædling.

  • Andreas Christiansen, Postdoc ved Institut for Medier, Erkendelse og Formidling, Københavns Universitet

  • Poul Pettersson - medlemsdirektør i Arla og ophavsmand for GMO-fri mælk.

  • Sidste oplægsholder TBC

Så kom og deltag i et spændende og oplysende arrangement og bliv klogere på fremtidens bæredygtige fødevareproduktion.

Har du lyst til at også at blive klogere på IDA kan du også læse mere her:

https://ida.dk/viden-og-netvaerk/faglige-netvaerk-oversigt/kemi-og-bioteknologisk-udvalg-ida-oestjylland

Forrige
Forrige
13. juni

Frej på Folkemødet 2019

Næste
Næste
26. juni

Mad & Mad: Mød en morgenmadsgigant