Tilbage til Alle begivenheder

Fremtidens Dyrevelfærd: Skal din bøf podes eller paneres?

  • Online - foran din computer Denmark (kort)
DYREVELFÆRD.ETIK.jpg

Kød bliver i stigende grad set som en klimasynder i dansk madkultur. Men er der andre områder, hvor kødet også synder? Svaret er ja. Der er også mange etiske spørgsmål, som opstår, når vi lægger en bøf i munden. Dette har fået flere til at kigge efter alternativer til kød:

Er det etisk i orden at spise kød? Er der forskel på, hvor kødet kommer fra? Hvordan har dyrene haft det? Bliver laboratoriekød det i fremtiden, som kan gøre at vi som forbrugere kan spise bøf med god samvittighed? Når vi ser ind i fremtidens bæredygtige Fødevaredanmark, vil kød og produktionsdyr så stadig være en del af den? Og i hvilken grad?

En undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer (februar 2019) viser at 71% af os forbrugere tænker over dyrevelfærd, når vi står ved køledisken, men hvad betyder metoderne, vi producerer kød på, for dyrevelfærden? Og er der andre hensyn end dyrevelfærd på spil? Har dyr ret til liv – og til ikke at blive spist? Skal kødet fortsat være at finde på de danske spiseborde kræver det så strengere krav til dyrevelfærd og den fremtidige kødproduktion? Eller skal der findes alternativer?

Disse mange spørgsmål vil Det Dyreetisk Råd i samarbejde med Tænketanken Frej stille skarpt på til dette online-event.

➡️ Oplægsholdere:

  • Lars Esbjerg, Institut for virksomhedsledelse, MAPP, AU

  • Gert Glob Lassen, økologisk mælkeproducent, Ellinglund Økologi

  • Stig Skrivergaard, Ph.d-studerende AU, Projekt Clean-Meat

  • Bengt Holst, Formand for Det Dyreetiske Råd


➡️ Aftenens program:

  • 17.00 Velkomst ved Frej

  • 17.05 Oplæg ved Bengt Holst

  • 17.20 Oplæg ved Lars Esbjerg

  • 17.35 Oplæg ved Gert Glob Lassen

  • 17.50 Oplæg ved Stig Skrivergaard

  • 18.05 Spørgsmål/debat med oplægsholdere

  • 18.30 Oprunding på aftenen ved Frej

➡️ Praktisk:

Køb din billet her eller længere nede på siden.

Eventet afholdes som et online-webinar og live-streames på Facebook.

Forrige
Forrige
22. oktober

Skal der pant på din mælkekarton? Fremtidens Fødevareemballage

Næste
Næste
18. november

Protein 2.0 - et kvantespring mod en grønnere tallerken?