Tilbage til Alle begivenheder

Virtuelt Forsamlingshus - Kostrådsdebat på menuen

  • Tænketanken Frej 80c Enghavevej København SV, 2450 Denmark (kort)
Virtuelt Forsamlingshus (2) (002).png

Skal vi æde vores vaner for sundhedens og klimaets skyld?

Det udforsker fødevareminister Rasmus Prehn i to paneldebatter sammen med deltagere som bl.a. kok Claus Holm, klimaaktivist Selma Montgomery, konventionel landmand Peter Nielsen og adfærdsforsker Pelle Guldborg i det virtuelle forsamlingshus d. 20. april kl. 17-19. Efter debatten vil der være livechat med fødevareministeren.

De nye officielle kostråd er gode for både kondi og klode, og de skal være alle danskeres. Måske er du vant til at bygge din tallerken med kødet i centrum, eller måske har du allerede prøvet at knække koden til kikærterne… Uanset hvad kan du blive klogere på kostråd og madvaner i Fødevareministeriets og Tænketanken Frejs virtuelle forsamlingshus d. 20. april.

Vi inviterer dig og en række skarpe personligheder til at kickstarte debatten ved at sætte spot på sundhed og klima samt kost og adfærd. Der skal være plads til både veganerne og frikadelle-tilhængerne. Vi skal have alle med – én kan ikke gøre det hele, men hvis vi er mange, kan vi gøre meget.

Uanset om du er allerede har ændret vaner, om du gerne vil, men synes det er svært, eller du egentlig helst gør som du plejer, kan du være med i dialogen om, hvordan vi sammen kan gøre noget godt for både sundhed og klima.

Første debat: Klima og sundhed – skal vi udfase kødet?

Deltagere:

  • Fødevareminister Rasmus Prehn

  • Jette Bredahl Jacobsen, Klimarådet

  • Claus Richter, Diabetesforeningen

  • Peter Nielsen, konventionel landmand

  • Selma de Montgomery, Fridays for Future

Anden debat: Kost og adfærd – kan danskerne ændre vaner?

Deltagere:

  • Fødevareminister Rasmus Prehn

  • Claus Holm, kok

  • Pelle Guldborg, adfærdsforsker, Roskilde Universitet

  • Per Christensen, formand 3F

  • Signe D. Frese, CSR direktør, Coop

Læs mere om det virtuelle forsamlingshus her

Forrige
Forrige
7. april

Online cook-along med havets fødevareproducenter

Næste
Næste
22. april

Biodiversitet: Skal vi blande os eller skal vi lade det være "naturligt"?