Produktionsdyr og kæledyr. Slagtesvin og familiehund. Måltid og menneskets bedste ven. Hunden er en, som vi kæler og klapper, mens grisen er for mange en vi slagter og spiser. 🐶🐷 men hvorfor det?
Selvom vi mennesker opfatter dyr forskelligt, viser en undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer (februar 2019), at dyrevelfærd er noget 71% af os forbrugere tænker over ved køledisken. Men hvad betyder forskelsbehandlingen af dyr, på de krav vi som forbruger stiller overfor de produkter vi køber i supermarkedet? 🛍💸 Stemmer vores dyrehierarki overhovedet overens med, hvad vi ved om det enkelte dyrs intelligens og evne til at føle? 🐮🐷🐰🐥
Det vil Tænketanken Frej i samarbejde med Fagforeningen JA gerne blive klogere på denne aften med en række eksperter 👫👬. Aftenen vil blandt andet byde på dyreetiske og filosofiske ståsteder i debatten og give et indblik i både forbrugeren og producentens blik på ovenstående, så vi i fællesskab kan blive klogere på, hvad der ligger bag denne forskellige syn på dyreproduktion. En produktion der gør at nogle har helt valgt at undgå animalske produkter🕵
Program:
Kl. 17.00 Velkomst v/Tænketanken Frej & JA
Kl. 17.10 Dyreetiker Rune Klingenberg, RUC
Kl. 17.25 Dyrlæge adjunkt, Kirstin Dahl-Pedersen, KU
Kl. 17.50 Svineproducent Knud Knudsen
Kl. 18.05 Veganer Ulrik Myrtue fra Vegan Change
Kl. 18.20 Fælles debat
Kl. 19.00 Gratis aftensmad