Tilbage til Alle begivenheder

Dyrevelfærd: Måltid eller menneskets bedste ven?

Produktionsdyr og kæledyr. Slagtesvin og familiehund. Måltid og menneskets bedste ven. Hunden er en, som vi kæler og klapper, mens grisen er for mange en vi slagter og spiser. 🐶🐷 men hvorfor det?

Selvom vi mennesker opfatter dyr forskelligt, viser en undersøgelse fra Landbrug & Fødevarer (februar 2019), at dyrevelfærd er noget 71% af os forbrugere tænker over ved køledisken. Men hvad betyder forskelsbehandlingen af dyr, på de krav vi som forbruger stiller overfor de produkter vi køber i supermarkedet? 🛍💸 Stemmer vores dyrehierarki overhovedet overens med, hvad vi ved om det enkelte dyrs intelligens og evne til at føle? 🐮🐷🐰🐥

Det vil Tænketanken Frej i samarbejde med Fagforeningen JA gerne blive klogere på denne aften med en række eksperter 👫👬. Aftenen vil blandt andet byde på dyreetiske og filosofiske ståsteder i debatten og give et indblik i både forbrugeren og producentens blik på ovenstående, så vi i fællesskab kan blive klogere på, hvad der ligger bag denne forskellige syn på dyreproduktion. En produktion der gør at nogle har helt valgt at undgå animalske produkter🕵

Program:

  • Kl. 17.00 Velkomst v/Tænketanken Frej & JA

  • Kl. 17.10 Dyreetiker Rune Klingenberg, RUC

  • Kl. 17.25 Dyrlæge adjunkt, Kirstin Dahl-Pedersen, KU

  • Kl. 17.50 Svineproducent Knud Knudsen

  • Kl. 18.05 Veganer Ulrik Myrtue fra Vegan Change

  • Kl. 18.20 Fælles debat

  • Kl. 19.00 Gratis aftensmad

Forrige
Forrige
10. oktober

Mad & Mad: Mød en kartoffelproducent

Næste
Næste
31. oktober

Mad & Mad: Mød en nøddeproducent