Tilbage til Alle begivenheder

Greenwashing: Hvem har grønt mel i posen?

Klima og bæredygtighed står øverst på danskernes indkøbsliste, når vi står i supermarkedet og vælger den ene tomat frem for den anden, og særligt de unge tror på, at man gennem sit forbrug kan gøre en forskel i verden. De fleste af os er tilmed villige til at betale mere for en vare, der har etikken i orden (Berlingske, 2019).

Bæredygtighed er blevet en konkurrenceparameter, hvor virksomheder forsøger at skille sig ud som grønnere end konkurrenten. Som forbrugere skal vi forholde os til en skov af bæredygtighedsmærker, verdensmål og grønne løfter, som gør det bæredygtige forbrug til et uoverskueligt projekt. For er fødevaren virkelig så bæredygtig, som den tager sig ud?

Til eventet vil vi blandt andet belyse hvad greenwashing er som fænomen, og hvordan vi som forbrugere kan navigere i bæredygtighedsjunglen i supermarkedet Vi skal også høre mere om hvad vi kan gøre for at undgå greenwashing, blandt andet gennem mærkningsordninger.

Deltag i debateventet ’Greenwashing: Hvem har grønt mel i posen?’ og bliv klogere på greenwashing og hvordan vi kan håndtere udfordringen.

Arrangementet starter kl. 17.00 med oplæg og efterfølgende debat. Ca. kl. 19 er der aftensmad og videre mulighed for dialog. Oplægsholdere vil løbende blive annonceret på Facebook.

Arrangementet er gratis, men kræver tilmelding via linket herunder

Forrige
Forrige
28. november

Mad & Mad: Mød en producent af plantebaserede proteiner

Næste
Næste
19. februar

Klimaneutralt fødevareerhverv 2050 - Hvordan når vi i mål?