Tilbage til Alle begivenheder

Klimaneutralt fødevareerhverv 2050 - Hvordan når vi i mål?

Klima er i dag et af de helt varme emner i den offentlige debat 🌱🌏. I den forbindelse er der kommet stor fokus på det danske fødevareerhvervs drivhusgasudledning. Særligt står landbruget overfor den største udledning i forbindelse med produktionen af fødevarer fra jord til bord 🚜 (kilde: Landbrugsstyrelsen) .

Landbrug og Fødevarer har for at løse denne problemstilling fremsat en vision om at fødevareerhvervet skal være klimaneutralt i 2050 🌾. Hermed skal fødevareerhvervet udvikles til et erhverv, der samlet set ikke udleder flere drivhusgasser, end det optager. Desuden skal fødevareindustrien bidrage med grøn energi og bæredygtige løsninger (Kilde: L&F). Spørgsmålet er, om det overhovedet er muligt at nå i mål med denne ambitiøse vision? Og i så fald, hvad skal der til?🧐

I samarbejde med JA stiller Tænketanken Frej med dette debatevent skarpt på Landbrug og Fødevares vision for 2050.

Til eventet får du mulighed for at blive klogere på, hvilke tiltag der kan anvendes i udviklingen mod et klimaneutralt fødevareerhverv, samt kan du møde en klimabevidst landmand 👩‍🌾, som allerede i dag arbejder med klimatiltag, der skal bane vejen for en klimaneutral fødevareproduktion. Aftenens tre oplægsholdere er:

  • Hans Roust Thysen, Direktør i center for klima og bæredygtighed, SEGES: "Visionen om et klimaneutralt fødevareerhverv i 2050"

  • Troels Kristensen, Seniorforsker ved Institut for Agroøkologi, AU: "Landbrugets klimabelastning og klimaforskning"

  • Jens Krogh, Landmand: "Den klimabevidste landmand og rejsen mod et klimaneutralt landbrug"


Så sæt ❌ i kalenderen d. 19. februar 2020 - og book din billet allerede nu via linket HER.

Eventet starter klokken 17.00 på Erhvervsakademi Aarhus, Sønderhøj 30, 8260 Viby J. Der er inkluderet aftensmad i billetten 🍴🥗.

Forrige
Forrige
3. december

Greenwashing: Hvem har grønt mel i posen?

Næste
Næste
27. februar

Mad & Mad: Til bords med en konservesproducent