Tilbage til Alle begivenheder

Mad & Mad: Til bords med en konservesproducent

Skal du med, når Tænketanken Frej får besøg af en producent af konservesprodukter?🥄🍴

Konservesprodukter er et billigt og nemt alternativ til de friske fødevarer i køledisken. Men kan det virkelig passe, at dåsetun er den friske tunbøf overlegen, når det kommer til sundhedsværdien og mængden af tungmetaller 🧐?

Konservering af fødevarer har den fordel at næringsindholdet og smagen bibeholdes, samtidig med at levetiden forlænges. Som forbruger kan man dermed bidrage til at undgå madspild og fravælge friske varer, der er transporteret til Danmark med fly.

Trods de mange gode fordele har dåsevarer været udskældt af eksperter, da de kan indeholde sundhedsskadelig kemi i belægningen som eksempelvis stoffet bisphenol A. Dåser med denne belægning er dalende i de danske supermarkeder, og flere producenter satser på konservesfødevarer i glas, pap og plastic, da disse vurderes som et mere sikkert valg.

Hvordan kan man som forbruger navigere i konservesjunglen, og hvilke bevæggrunde har producenterne, når de vælger emballage til deres fødevarer 💁‍♀️?

➡️ Alt dette - og meget mere - kan du blive klogere på, når vi sammen skal nyde et lækkert måltid mad med konserverede godter, alt imens vi lytter til et oplæg fra en konservesproducent.

Hvad går konceptet Mad&Mad ud på?

  • Frej laver et måltid mad.

  • En producent/forhandler af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt med dig og andre madelskere

  • Målet med konceptet er at skabe dialog mellem danske producenter/forhandlere og forbrugere af fødevarer

  • Det er GRATIS at deltage

Hvordan tilmelder jeg mig?

Ønsker du at deltage i fællesspisningen ’Mad & Mad’? Så kan du tilmelde dig selv og evt. øvrige deltagere via billetlinket: HER!

Vi glæder os til at se dig!🌱♻️
/Tænketanken Frej

Forrige
Forrige
19. februar

Klimaneutralt fødevareerhverv 2050 - Hvordan når vi i mål?

Næste
Næste
4. marts

Fremtidens Fødevarer: Fra marken, byen eller petriskålen?