Events
I Frej afholder vi en lang række forskellige events: Debatevents, morgenevents, fællesspisninger og vores årlige konference er bare nogen af disse. Læs om vores events nedenfor.
Frejs fællesspisning med grimme grøntsager
Har du nogensinde stået i grøntafdelingen i supermarkedet og valgt en grøntsag fra på grund af dens skæve udseende?🤷🏼♀️
Du er ikke alene!🌽🥦 De skønhedsstandarder vi som samfund har sat for frugt og grønt har medført, at omkring 1/3 af produktionen kasseres inden, den når ud på supermarkedernes hylder 😥. Konsekvenserne er blandt andet overproduktion, en overflod af emballage og udnyttelse af landmænd...
I forbindelse med den Nationale Madspildsdag og Danmark redder maden inviterer Tænketanken Frej dig og grøntsagsvirksomheden Eat Grim til #FrejsFællesspisning.
#FrejsFællesspisning er meget mere end bare gratis mad og socialt samværd. Det er også oplæg og samtale. Til Frejs Fællesspisning med grimme grøntsager kan du udover Eat Grim møde én af Eat Grims leverandører (en landmand), som vil gøre os klogere på dysfunktionen i fødevarekæden, samt hvad du som forbruger kan gøre for at afhjælpe denne. Du er selfølgelig velkommen til at stille konstruktive spørgsmål til både Eat Grim, Frej og levenrandøren 🗣🥕.
__________________________________________________________________
🙋♀️ SKAL DU MED TIL #FREJSFÆLLESSPISNING? 🙋♂️
Måske du allerede har en madspildskriger 👩🏻🎤 gemt i maven og ønsker at fejre fødevaremangfoldighed, samt få inspiration til madlavning med skæve grøntsager? Eller måske du gerne vil blive klogere på grøntsagernes vej fra jord til bord i det danske land og forstå den nuværende skævvridning i efterspørgslen? #FrejsFællesspisning er for dig, som vil bidrage til at Danmark redder maden! 💪🏻
➡️ Program*:
- I fællesskab vil vi nyde et måltid med grøntsager fra Eat Grim tilberedt af de frivillige madspilskrigere fra Frej.
- Eat Grim holder oplæg omkring virksomhedens vision og tanker omkring et bæredygtigt fødevaresystem.
- En landmand fortæller om sin hverdag samt overvejelserne omkring madspild og samarbejdet med Eat Grim.
- Åbne dialog omkring madspild og du vil have mulighed for at stille oplægsholderne spørgsmål.
*Eventet starter kl.16:30 (KOM TIL TIDEN, TAK).
➡️ Hvordan tilmelder jeg mig?
Ønsker du at deltage i #FrejsFællesspisningen? Tilmeld dig selv og evt. øvrige deltagere GRATIS via billetlink! (Husk at melde fra, hvis du alligvel ikke kan deltage på mad&mad@taenk-frej.dk
👉 Hvad er Frej Fællesspisning?
Formålet med Frej Fællesspisning er at skabe dialog mellem producenter og forbrugere af fødevarer. Vi ønsker at bringe dig som forbruger tæt på producenten af dine fødevarer og skabe et rum for at få be- eller afkræftet eventuelle fordomme. Gennem gensidig samtale vil alle parter blive rustet til at navigere i bæredygtighedsjunglen og du vil som forbruger danne baggrund for at tage informerede valg næste gang, du handler madvarer. Samtidig vil producenter få mulighed for at
møde dig som forbruger og forstå, hvad du ønsker for at skabe et mere bæredygtig fødevaresystem.Vi holder events løbende med skriftende temaer og inviterer alle nysgerrige madelskere til at gøre os selskab.
👉 Hvem er Eat Grim?
Eat Grim har siden 2018 arbejdet for at skabe et mere mangfoldigt og gennemsigtigt fødevaresystem. De samarbejder med landmænd landet over, og forvandler fødevarer, der normalt ville gå tabt i fødevareforsyningskæden, til lækre produkter som sælges videre til privatpersoner og fødevarevirksomheder.
Vi glæder os til at se dig!/Tænketanken Frej 💚
OBS!😷 Vi følger sundhedsstyrelsens råd vedrørende hygiejne og forsamlinger, samt forbeholder os retten til at aflyse eventet ved yderligere restriktioner.
Tilmeldingen til eventet er bindende - bliver du forhindret i at deltage efter tilmelding, så send en mail til mad&mad@taenk-frej.dk
Mad & Mad: Til bords med en dansk vinproducent
Dansk vin 🍷, tapas 🍽, havudsigt ☀️ og viden 🤓 - Lyder det ikke bare skønt? Til dette Mad & Mad-event skal vi sammen blive klogere på dansk vinproduktion.
Vi har inviteret to producenter af dansk vin til fællesspisning og vinsmagning i Domen på Aarhus Havn. Til eventet skal vi smage på fire forskellige vine, hvor druerne er produceret på dansk jord 🍇. Med vinen i fokus og lækker vegetariske tapas fra Bispehavens Køkken on-the-side skal vi bl.a. lytte til Niels Fink fra Vejrhøj Vingård, som vil fortælle om hans rejse fra økonom til økologisk hvid- og rosévin producent 👨🌾.
Måske du allerede har stor kærlighed til vin eller måske du blot gerne vil blive klogere på fordele og ulempe ved at producere vin på dansk jord?🤷🏼♀️ Til eventet får du muligheden for at få afklaret de spørgsmål, du måtte have om vinproduktion og samtidig får du muligheden for at smage på sagerne 🍷🤩.
➡️ Program
Kl. 17:00 - Ankomst
Kl. 17:15 - Velkomst v/ Tænketanken Frej
Kl. 17:30 - Vejrhøj Vingård om produktion af vin i Danmark + vinsmagning del 1
kl. 18:00 - Vinproducent 2 (offentliggøres asap.) fortæller om vinproduktion + vinsmagning del 2
kl. 18:30 - Tapas og spørgsmål til vinproducenterne
kl. 19:00 - Tak for i aften (der er mulighed for at købe mere vin i Domens café og bar).
➡️ Hvad er Mad & Mad?
Formålet med Mad & Mad er at skabe dialog mellem producenter og forbrugere af fødevarer. Vi ønsker at bringe dig som forbruger tæt på producenten af dine fødevarer og skabe et rum for at få be- eller afkræftet eventuelle fordomme. Gennem gensidig samtale vil alle parter blive rustet til at navigere i bæredygtighedsjunglen og du vil som forbruger danne baggrund for at tage informerede valg næste gang, du handler madvarer. Samtidig vil producenter få mulighed for at møde dig som forbruger og forstå, hvad du ønsker for at skabe et mere bæredygtig fødevaresystem. Vi holder events løbende med skriftende temaer og inviterer alle nysgerrige madelskere til at gøre os selskab.
➡️ Hvordan tilmelder jeg mig?
Ønsker du at deltage i fællesspisningen ’Mad & Mad’? Så kan du tilmelde dig selv og evt. øvrige deltagere GRATIS via billetlinket (du kan max bestille 2 billetter pr. person). Der er begrænset antal billetter pga. Corona-restriktioner (du skal derfor venligst komme til tiden og afbestille, hvis du bliver forhindret). Afbestilling på mail til emro@taenk-frej.dk ‼️‼️
Vi glæder os til at se dig!
/Tænketanken Frej
OBS! 😷 Vi følger sundhedsstyrelsens råd vedrørende hygiejne og forsamlinger, samt forbeholder os retten til at aflyse eventet ved yderligere restriktioner.
Mad & Mad: Til bords med en ærteproducent
Vil du sidde til bords med en ærteavler?🌱🤷🏼♀️
Friske ærter er smagen af sommer! Til dette Mad & Mad-event skal vi sammen blive klogere på ærtens alsidighed og hvilken rolle den kan spille i fremtidens fødevarelandskab.
Vi har inviteret producenten bag den lille grønne sommerfavorit til fællesspisning i samarbejde med Suhrs Højskole! Her skal vi sammen nyde et lækkert måltid, hvor ærten er i centrum, tilberedt af højskolens dygtige elever, og samtidig høre om ærteavlerens hverdag 👨🌾.
Måske du allerede har stor kærlighed til ærter eller måske du blot gerne vil blive klogere på, hvorfor du bør elske denne afgrøde? Nu har du muligheden for at få afklaret de spørgsmål, du måtte have om de grønne vitaminbomber 🍀.
Program
I fællesskab vil vi nyde et måltid med ærter tilberedt af eleverne fra Suhrs Højskole, som måske vil inspirere dig til nye anvendelsesmuligheder af ærter.
Ærteavleren vil fortælle om sin hverdag med ærter, samt overvejelserne ved at være producent af denne afgrøde.
Vi vil have en dialog omkring bæredygtighed og anvendelse af ærter og du vil have mulighed for at stille spørgsmål
Hvad er Mad & Mad?
Formålet med Mad & Mad er at skabe dialog mellem producenter og forbrugere af fødevarer. Vi ønsker at bringe dig som forbruger tæt på producenten af dine fødevarer og skabe et rum for at få be- eller afkræftet eventuelle fordomme. Gennem gensidig samtale vil alle parter blive rustet til at navigere i bæredygtighedsjunglen og du vil som forbruger danne baggrund for at tage informerede valg næste gang, du handler madvarer. Samtidig vil producenter få mulighed for at møde dig som forbruger og forstå, hvad du ønsker for at skabe et mere bæredygtig fødevaresystem. Vi holder events løbende med skriftende temaer og inviterer alle nysgerrige madelskere til at gøre os selskab.'
Hvordan tilmelder jeg mig?
Ønsker du at deltage i fællesspisningen ’Mad & Mad’? Så kan du tilmelde dig selv og evt. øvrige deltagere GRATIS - bare TRYK HER!
Vi glæder os til at se dig!
/Tænketanken Frej
OBS!😷 Vi følger sundhedsstyrelsens råd vedrørende hygiejne og forsamlinger, samt forbeholder os retten til at aflyse eventet ved yderligere restriktioner.
Tilmeldingen til eventet er bindende - bliver du forhindret i at deltage efter tilmelding, så send en mail til mad&mad@taenk-frej.dk
Mad & Mad - Online: Forspiringsworkshop med Søren Ejlersen og Carla Prip
Går du med et ønske om at dyrke din egen økologiske mad? 🥕Og vil du gerne blive klogere på måder at tage del i dyrkningen af grøntsager på hobbyniveau? 👨🌾
👉 Hvis du synes det lyder spændende, så vil Tænketanken Frej gerne hjælpe dig på vej til at udleve dine plantedrømme.
Vi har allieret os med medstifter af Fælleshaverne og Aarstiderne Søren Ejlersen og gartner Carla Prip, som vil guide dig igennem en online forspiringsworkshop 🌱, samt gøre os klogere på visionen bag Fælleshaverne.
Webinaret er en unik mulighed for at få indblik i de mange fordele ved at dyrke egne grøntsager, og samtidig klæde dig på til at starte din egen grøntsagshave 🥦– uanset om det er på altanen, i kolonihaven eller i højbedet derhjemme.
Som deltager vil du få tilsendt et forspirings-kit direkte til din hjemmeadresse 🙋♀️, hvorefter du blot skal følge med live via Tænketanken Frejs Facebookside. Søren Ejlersen vil først fortælle om økologisk grøntsagsdyrkning, efterfulgt af Carla Prip som vil guide dig trin-for-trin i, hvordan du forspirer dine egne grøntsager. Under workshoppen vil du selvfølgelig få rig mulighed for at stille en masse opklarende spørgsmål via det online chatforum.
Om Mad&Mad
Mad&Mad er Tænketanken Frejs fællesspisningskoncept, som er muliggjort med støtte fra Foreningen PlanDanmark. Formålet med konceptet er at bygge bro mellem by og land, forbruger og producent, samt øge forbrugernes kendskab til forskellige danske råvarer. På grund af omstændighederne med Covid-19 kan vi desværre ikke afholde fysiske workshops i øjeblikket, og vi har derfor valgt at gå online!
Praktisk
Billetten til denne workshop koster KUN 100 kr. Med i billetprisen får du en pakke med et forspirings-kit (til en værdi på over 350kr.), som vil blive sendt direkte hjem til dig inden workshoppen. I pakken får du:
5 forskellige pakker med økologiske kvalitetsfrø
Spagnumpotter
Planteskilte
Vermikulite (til at dække frøene)
Så gør os selskab på denne forårslørdag og få hænderne i mulden sammen med Søren Ejlersen, Carla Prip, Tænketanken Frej og en masse andre planteglade deltagere! Der er et begrænset antal pladser, så skynd dig at købe en billet, hvis du vil sikre dig en plads 👇😍.
* OBS. Du skal selv købe eller anskaffe enkelte remedier inden workshoppen - indkøbsliste bliver tilsendt per mail et par dage inden workshoppen.
Mad & Mad - Online: Bage-webinar med Gorm Wisweh og Agrain Products
Går du i disse karantænetider med en drøm om at udforske dine bage skills? Tænketanken Frej vil gerne hjælpe dig på vej, og har derfor helt ekstraordineret inviteret maskmelsproducenten Agrain og pizzakongen Gorm Wishve til at agere værter på et online bage-webinar. Med påskefrokosterne sat på hold vil vi i stedet give jer muligheden for, at få et indblik i bæredygtigt bagværk og samtidig stimulere både færdigheder og ganen!
➡️ Som deltager til dette event får du tilsendt et bage-kit (de tørre ingredienser), samt andre lækkerier, leveret direkte til din hjemmeadresse, så du kan prøve kræfter af sammen med Gorm og en masse andre bageglade deltagere. Du skal blot følge med live via Tænktetanken Frejs Facebookside, hvor du også har mulighed for at stille spørgsmål løbende via det online chatforum.
Hvad er Mad & Mad
Mad & Mad er Frejs fællesspisningskoncept, som er muliggjort med støtte fra Foreningen PlanDanmark. Formålet med konceptet er at bygge bro mellem by og land, forbruger og producent, samt øge forbrugernes kendskab til forskellige danske råvarer. På grund af omstændighederne med Covid-19 kan vi desværre ikke afholde fysiske fællesspisninger i øjeblikket, og har derfor valgt at gå online!
Så gør os selskab på skærtorsdag, når Agrain vil gøre os klogere på deres bæredygtige mel fra restproduktionen af øl bryggeri, og lad Gorm guide dig trin-for-trin til at ælte den perfekte brøddej og pimpe din aftensnack.
Hvordan “kommer jeg med”?
For 100 kr får du tilsendt de tørre ingredienser til et bage-kit, samt andre lækkerier, der bliver sendt direkte hjem til dig inden eventets start. De våde ingredienser skal du selv købe. Du vil få tilsendt en indkøbsliste på mail inden eventet. Der er begrænset antal pladser, så køb din billet allerede i dag.
Køb din billet her!!
📦 Kassen indeholder 📦
KOMMER!!
🍴 Indkøbsliste 🍴
KOMMER!!
Mad&Mad: Til bords med en krydderurteproducent (AFLYST!)
❌ Pga. corona-virus er eventet aflyst. Vi forventer at afholde eventet på et senere tidspunkt. Hold dig opdateret på Frejs Facebookside og her på hjemmesiden. ❌
Krydderurter. Du kan købe dem friske, frosne eller tørret. Måske dyrker du dem selv i din have, vindueskarm eller på din altan? 🌿
Krydderurter spiller ofte en vigtig rolle i vores madlavning, hvor de tit er det ekstra lille pift, der fuldender vores pastaretter, smørrebrød og salater 🌱
Men hvordan producerer man egentlig de krydderurter, der pryder din vindueskarm? Og hvordan kan du selv blive bedre til at bruge krydderurter i din madlavning? 🍀
Det får du svar på til dette Mad&Mad arrangement, hvor vi får besøg af salgsdirektør hos Økologihaven, Carsten Gregersen.
Udover at blive klogere på Økologihavens tilgang til krydderurteproduktion, kan du også glæde dig til at smage på en række "skæve krydderurter", som du helt sikkert ikke kender i forvejen.
Vi disker desuden op med et lækkert måltid mad, hvor krydderurter kommer til at spille en hovedrolle.
Til dette Mad & Mad-arrangement kan du blive klogere på, hvordan du kan bruge krydderurter i din madlavning 🍀.
Alt sammen mens vi nyder et lækkert måltid helt gratis. 🤑
Tilmeld dig via billetlinket HER
Mad & Mad: Til bords med en konservesproducent
Skal du med, når Tænketanken Frej får besøg af en producent af konservesprodukter?🥄🍴
Konservesprodukter er et billigt og nemt alternativ til de friske fødevarer i køledisken. Men kan det virkelig passe, at dåsetun er den friske tunbøf overlegen, når det kommer til sundhedsværdien og mængden af tungmetaller 🧐?
Konservering af fødevarer har den fordel at næringsindholdet og smagen bibeholdes, samtidig med at levetiden forlænges. Som forbruger kan man dermed bidrage til at undgå madspild og fravælge friske varer, der er transporteret til Danmark med fly.
Trods de mange gode fordele har dåsevarer været udskældt af eksperter, da de kan indeholde sundhedsskadelig kemi i belægningen som eksempelvis stoffet bisphenol A. Dåser med denne belægning er dalende i de danske supermarkeder, og flere producenter satser på konservesfødevarer i glas, pap og plastic, da disse vurderes som et mere sikkert valg.
Hvordan kan man som forbruger navigere i konservesjunglen, og hvilke bevæggrunde har producenterne, når de vælger emballage til deres fødevarer 💁♀️?
➡️ Alt dette - og meget mere - kan du blive klogere på, når vi sammen skal nyde et lækkert måltid mad med konserverede godter, alt imens vi lytter til et oplæg fra en konservesproducent.
Hvad går konceptet Mad&Mad ud på?
Frej laver et måltid mad.
En producent/forhandler af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt med dig og andre madelskere
Målet med konceptet er at skabe dialog mellem danske producenter/forhandlere og forbrugere af fødevarer
Det er GRATIS at deltage
Hvordan tilmelder jeg mig?
Ønsker du at deltage i fællesspisningen ’Mad & Mad’? Så kan du tilmelde dig selv og evt. øvrige deltagere via billetlinket: HER!
Vi glæder os til at se dig!🌱♻️
/Tænketanken Frej
Mad & Mad: Mød en producent af plantebaserede proteiner
Skal du med, når Tænketanken Frej får besøg af Hälsans Kök og sætter fokus på plantebaseret protein?
Det bliver mere og mere populært at få protein fra andre kilder end kød. Det kan der være mange grunde til: af hensyn til dyr, af hensyn til klima, af hensyn til miljø, eller måske bare fordi plantebaseret protein kan være en del af en sund, varieret og spændende kost. 🐮
Men hvad skal plantebaseret protein kunne? Skal det erstatte kødet, så vi aldrig smager forskel? Eller er det den forkerte indgangsvinkel at have, hvis man tænker, at plantebaseret protein skal konkurrere på kødets præmisser? 🥗
Med dette arrangement sætter vi fokus på plantebaseret protein, og med et lækkert måltid sætter vi rammerne for at mødes, snakke, og stille spørgsmål til en producent af plantebaseret protein. 🍽️
Hälsans Kök producerer mange af de vegetarprodukter, du kan finde rundt omkring i de danske supermarkeder. De har produceret vegetarprodukter i 50 år, og har som ambition at revolutionere den vegetariske kategori gennem spændende og kompromisløs smag. 🥑
Derfor har vi valgt at invitere dem med til vores Mad & Mad-arrangement, så vi kan smage på nogle lækre retter med plantebaseret protein, og få en snak om plantebaseret protein og dets fremtid i Danmark. 🥕
Så kom med, og nyd et lækkert måltid mad med plantebaseret protein, og bliv klogere, i fællesskab med os. 🌱🌱
Hvad går konceptet Mad & Mad ud på?
Frej laver et måltid mad
En producent/forhandler af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt med dig og andre madelskere
Målet med konceptet er at skabe dialog mellem danske producenter/forhandlere og forbrugere at fødevarer
Det er GRATIS at deltage
Eventet foregår på Huset Trøjborg Kirkegårdsvej 53, 8000 Aarhus C
Hvordan tilmelder jeg mig?
Ønsker du at deltage i fællesspisningen ’Mad & Mad’, så hent en gratis billet her:
https://frej-taenketank.ticketbutler.io/da/e/madmad-md-en-producent-af-plantebaserede-proteiner/
Vi glæder os til at se dig!
/Tænketanken Frej
Mad & Mad: Mød en nøddeproducent
Skal du med, når Tænketanken Frej på allehelgensaften får besøg af en producent og en forhandler af nødder?
Nødder indeholder mange vigtige fedtstoffer, og så smager de ovenikøbet super lækkert! Dog er priserne på nødder ikke i den billige ende, hvilket kan afholde mange fra at bruge dem i den daglige madlavning. Men hvorfor er priserne på nødder så høje? Og hvordan sikrer man sig den mest bæredygtige produktion?
Møn Økologisk er et mindre, økologisk landbrug i Askeby på Møn. De har siden 1998 dyrket forskellige økologiske råvarer som jordbær, asparges og nu også valnødder!
Vi har inviteret Eva Bøtker fra Møn Økologisk til fællesspisning den 31. oktober, hvor hun vil gøre os klogere på, hvilke udfordringer de står overfor i deres dyrkning og salg af valnødder, og hvordan de i Møn Økologisk arbejder med bæredygtighed i produktionen, herunder brugen af biobrændsel, sol- og vindmølleenergi.
I 2013 blev den online salgskanal Nøddebazaren stiftet, og sidenhen har de åbnet en fysisk butik på Nørrebro, lanceret verdens første 100% bionedbrydelige emballage og medvirket til at knække nøddeafgiften gennem politisk arbejde. Adm. direktør Stefan Hybschmann vil gøre os klogere på, hvordan Nøddebazaren vil skabe en sundere og mere klimavenlig madkultur gennem deres bæredygtige initiativer.
Så kom med, og nyd et lækkert måltid mad med nødder i centrum, og bliv klogere på de sundheds- og klimamæssige fordele ved de tørrede frugter
Hvad går konceptet Mad & Mad ud på?
Frej laver et måltid mad
En producent/forhandler af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt med dig og andre madelskere
Målet med konceptet er at skabe dialog mellem danske producenter/forhandlere og forbrugere at fødevarer
Det er GRATIS at deltage
Hvordan tilmelder jeg mig?
Ønsker du at deltage i fællesspisningen ’Mad & Mad’, så kan du sikre dig en billet ved at sende en mail til mad&mad@taenk-frej.dk med dit fulde navn og evt. øvrige deltagere, som du vil tilmelde. Du får en bekræftelsesmail tilbage, såfremt arrangementet ikke er fuldt booket.
Vi glæder os til at se dig!
/Tænketanken Frej
Mad & Mad: Mød en kartoffelproducent
OBS! Eventet er desværre udsolgt. Men send en mail, hvis du vil på ventelisten.
Skal du med, når Tænketanken Frej får besøg af en kartoffelproducent?
Kartoflen er en alsidig, sund og ikke mindst lokal og klimavenlig råvare 🌏. Derudover anses den også som mere ernæringsrig end ris, hvede og majs. Til trods for dette, er danskernes indtag af kartofler faldet drastisk, specielt blandt unge i alderen mellem 18-25 år. Kampanger, såsom Kartoffelkærlighed, opstår for at bringe den danske traditionelle råvare i fokus igen hos den unge målgruppe.
Måske DU allerede har stor kærlighed til kartofler🥔 eller blot gerne vil blive klogere på, hvorfor du bør elske denne afgrøde?
Vi har inviteret manden bag 🙋♂️ dine pomfritter til fællesspisning i samarbejde med Suhrs Højskole! Vi skal sammen blive klogere på kvaliteterne i de mange forskellige sorter der findes, og komme nærmere hvilke bæredygtige valg der kan træffes i forbindelse med kartoffelproduktion.
Mad & Mad: Mød en kartoffelproducent, er en aften i samarbejde med Suhrs Højskole, hvor du får muligheden for at smage et lækkert måltid forberedt af højskolens elever, og samtidig høre om kartoffelproducentens hverdag, og få afklaret eventuelle spørgsmål du måtte have omkring den klimavenlige afgrøde. '
Hvad går konceptet Mad & Mad ud på?
Frej laver et måltid mad (Ekstraordinært til dette event, er det eleverne fra Suhrs Højskole, som forbereder et rigtig lækkert måltid til os!).
En producent af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt - med dig og 19 andre madelskere
Målet med konceptet er at skabe dialog mellem producenter og forbrugere af fødevarer
Det er GRATIS at deltage!
Hvordan tilmelder jeg mig?
Ønsker du at deltage i fællesspisningen ’Mad & Mad’, send en mail til mad&mad@taenk-frej.dk med tre linjer om dig selv. OBS! Eventet er desværre udsolgt. Men send en mail, hvis du vil på ventelisten.
Vi glæder os til at se dig!💚
/Tænketanken Frej
Mad & Mad: Mød en muslingeproducent
➡️ Skal du med, når Tænketanken Frej inviterer producenten bag Limfjordens fineste blåmuslinger til fælles middag under Festival for Verdensmålene // Festival for the Global Goals?
Blåmuslinger betragtes som en sund, billig og bæredygtig spise, men den er samtidig et overset alternativ til danskernes middagsbord🍴.
Vi har inviteret Søren T. Mattesen fra Vildsund Blue til fællesspisning på Frederiksberg Bæredygtighedsfestival, hvor vi sammen skal blive klogere på hvilke barrierer, der er for muslingeproducenterne og hvor bæredygtig produktionen af de delikate bløddyr i virkeligheden er 🧐.
Hos Vildsund Blue er produktudvikling og kvalitet i højsædet og virksomheden blev den første muslingeproducent certificeret med MSC-certifikatet for bæredygtigt fiskeri. Vildsund Blue producerer ligeledes varer af restprodukter fra muslingeproduktionen.
Så kom med, når vi sammen skal nyde en sensommermenu med blåmuslinger🥣 og hvidvin🍷 i de Frederiksbergske omgivelser, imens vi bliver klogere på bæredygtig muslingeproduktion og hvilke fremtidsudsigter denne spise har på det danske marked.
Hvad går konceptet Mad & Mad ud på?
Frej laver et måltid mad
En producent af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt - med dig og 19 andre madelskere
Målet med konceptet er at skabe dialog mellem danske producenter og forbrugere af fødevarer
Det er GRATIS at deltage
Hvordan tilmelder jeg mig?
Ønsker du at deltage i fællesspisningen ’Mad & Mad’, send en mail til mad&mad@taenk-frej.dk med tre linjer om dig selv senest d. 6. september. Du får svar om du kan deltage senest torsdag d. 7. september.
Vi glæder os til at se dig!
Mad & Mad: Mød en fisker
Skal du med, når Tænketanken Frej inviterer en fisker til middag ved Food Festival 2019 i Århus?🙋♀
Fisk menes, at være både sundere og mere klimavenlig end mange andre animalske fødevarer. I følge Fødevarestyrelsens anbefalinger, bør vi danskere spise 50 gram fisk om dagen, men alligevel spiser vi i gennemsnit kun 28 gram.
Spørgsmålet er, hvad der er grunden for det lave indtag af fisk❓Er der for besværligt og omkostningsfuldt at tilberede fisk... Eller er det forbrugsvaner og fordomme, som spænder ben for, at Danmark ikke er en fiskespisende nation🐠?
Ved Food Festival 2019 inviterer Tænketanken Frej, i samarbejde med Danmarks Fiskeriforening og Weber, til 'Mad & Mad: Mød en Fisker'. Eventet er en fællesspisning og debat, hvor vi tilbereder, på ægte sommer-manér, fisk over grill. Dette sker alt imens vi bliver klogere på, hvorfor fisk netop er en sund og samtidig bæredygtig at spise. Derudover får vi besøg af en vaskeægte fisker med egen fiskerkutter. Han vil holde et spændende oplæg, hvor du kan blive meget klogere på dansk fiskerkultur. Du kan ligeledes lære nye måder at tilberede fisk på, når en grillekspert fra Weber fortæller om de forskellige muligheder for fisk på gril.
Hvad går konceptet Mad & Mad ud på?
Frej laver et måltid mad
En producent af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt - med dig og 19 andre madelskere
Målet med konceptet er at skabe dialog mellem danske producenter og forbrugere af fødevarer
Det er GRATIS at deltage
Hvor og Hvornår?
Fredag og Lørdag, den 6-7. september 2019, Kl. 18:45 - 21:00
Hvordan tilmelder jeg mig?
Vi glæder os til at se dig!
Mød Frej til Aarhus Food Festival
I weekenden den 6-8. september afholdes der Food Festival 2019 i Aarhus. Tænketanken Frej er selvfølgelig med.
I løber af weekenden kan du deltage i følgende Frej-events:
MAD & MAD: MØD MANDEN BAG MADEN
Fredag den 6. og lørdag den 7. kl. 18:45.
Kom og mød manden bag maden – fællesspisning med Tænketanken Frej
Hvad går konceptet Mad & Mad ud på?
Frej laver et måltid mad.
En producent af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt - med dig og 19 andre madelskere.
Målet med konceptet er at skabe dialog mellem producenter og forbrugere af fødevarer.
Læs mere her: Mad & Mad: Mød en fisker
FREMTIDENS FØDEVARER: DEBATEVENT
Lørdag den 7. kl.17:00
Kom og bliv klogere, når Tænketanken Frej stiller skarpt på, hvad fremtiden bringer, og hvilke fødevarer der tendere.
Hør Milena Corredig fra iFOOD AU fortælle, hvordan vi spiser om 10 år. Jessica Aschemann-Witzel fra Aarhus Universitet fra fortæller om, hvordan vi når i mål med udviklingen om mindre mængder, og hvordan man kan få den store mængde af forbrugerne til at tilpasse sig fremtidens spisevaner. Arrangementet sluttes af med en debat og mulighed for at stille spørgsmål.
Du kan deltage kvit og frit, men da der er begrænsede pladser, skal du bestille billetter på følgende link: https://www.foodfestival.dk/program/food-festival-2019/fremtidens-foedevarer/
KAN DU LÆRE DIN BEDSTEFAR AT SPISE TOFU?
Søndag d. 8. september kl. 14.45-15.45.
Tænketanken Frej inviterer dig til en snak om, hvad vi spiser i fremtiden.
Kan du få dine egne bedsteforældre til at spise tofu eller dine oldeforældre til at spise insekter? Er det overhovedet nødvendigt at lave så store ændringer i kosten? Eller kommer vi til at lave mad baseret på ren kemi, måske endda i store tanke?
Der er mange spørgsmål om vores fremtidige fødevareproduktion, men en ting er helt sikkert. VI må gøre noget og vi skal ikke fortvivle.
Kom med når Tænketanken Frej inviterer dig indenfor i teltet, så vi sammen kan blive klogere på nogle af de mange spørgsmål vi måtte have på vores vej til et mere klimavenligt forbrug.
Du kan deltage kvit og frit, men da der er begrænsede pladser, skal du bestille billetter på følgende link: https://www.foodfestival.dk/program/food-festival-2019/kan-du-laere-din-bedstefar-at-spise-tofu/
DIALOGKAFFE
Alle dage
Få en gratis kop kaffe med plante- eller komælk og lad os høre, hvad du tænker, at fremtidens landmænd i Danmark bør producere - og hvad vi selv bør spise.
Læs mere her:
www.foodfestival.dk
🌱VI GLÆDER OS TIL AT SE DIG! 🌱
Mad & Mad: Mød en tangproducent
Skal du med, når Tænketanken Frej afholder Mad & Mad-fællespisning og debat ved Copenhagen Cooking & Food Festival den 29. august ? 🙋♀️
Fremtidens bæredygtige forbrug og produktion kræver, at vi ændrer vores kostvaner. Men hvad skal vi spise? Vi skal da spise tang, vil nogle mene.
Vi har derfor inviteret Simon Marcussen fra DanskTang, der producerer alskens slags spiselig tang, til Copenhagen Cooking Festival.
Kom med til Tænketanken Frejs Mad & Mad-event og bliv klogere på potentialet og udfordringerne ved havets ukrudt, som siges at være 100% bæredygtigt og samtidigt fuld af sunde næringsstoffer.
Hvad går konceptet Mad & Mad ud på?
Frej laver et måltid mad 🍜
En producent af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt - med dig og 20 andre madelskere 😍
Målet med konceptet er at skabe dialog mellem producenter og forbrugere af fødevarer 🌱
Det er GRATIS at deltage.
➡️ Hvordan tilmelder jeg mig? ⬅️
TRYK HER
Mad & Mad: Mød en morgenmadsgigant
Skal du med, når Tænketanken Frej får besøg af én af de fødevareproducenter, som sørger for dit første måltid på dagen? 🥛🥣
Nesquik, Nestlé Lion og Cheerios er morgenmadsprodukter fra barndommen 😋 Som voksne kan vi stadig blive helt nostalgiske af at tænke på den morgenmad vi fik da vi f.eks. var på ferie hos bedstemor, i sommerhus eller måske var du én af de heldige som fik det i weekenden? 🥞 Men i dag går "debat-bølgerne" højt i Danmark - fra bekymringer om morgenmadsprodukter med et sukkerindhold på niveau med slik 🍩 Ligeledes, "lever" en stor del voksne danskere kun på en kop kaffe til morgenmad... Måske du én af dem der nøjes med en kop Nescafé eller Dolche Gusto? ☕️
Vi har inviteret manden bag dine morgenmadsprodukter og kaffe til fællesspisning! 🍴👩👩👦👦 Mere præcist får vi besøg af Nestlé, der er firmaet bag 5 af morgenmadshyldernes kendte pakker - bl.a. Cherrios, Nesquik og Nestlé Fitness, og som desuden er verdens største fødevaregigant!
Morgenmadsgiganten Nestlé har ikke altid haft den bedste omtale i medierne. Men over de seneste år har fødevaregiganten oprettet nye initiativer mod mindre sukkerholdig morgenmad, samt miljø- og socialt ansvar. Men måske du har nogle spørgsmål, som du alligevel gerne vil have opklaret?
Du kan læse mere Nestlés CSR-initiativer her!
Hvad går konceptet Mad & Mad ud på?
Frej laver et måltid mad 🍜
En producent af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt - med dig og 19 andre madelskere 😍
Målet med konceptet er at skabe dialog mellem producenter og forbrugere af fødevarer 🌱
Det er gratis at deltage 🥣🥞
Mad & Mad: Morgenmadsgiganter – d. 26. juni 2019.
Denne gang er temaet Morgenmad, og vi skal sammen blive klogere på produkterne bag en af dagens første ritualer. Måske du undrer dig over næringsindholdet i Nestlés produkter? Eller kunne du bare godt tænke dig at vide mere om hvordan en morgenmadsgigant tænker bæredygtighed ind i virksomheden?🍯🥛🥣
Hvordan tilmelder jeg mig?
Ønsker du at deltage i fællesspisningen ’Mad & Mad’, send en mail til frej@taenk-frej.dk med tre linjer om dig selv senest d. 21. juni. Du får svar om du kan deltage senest d. 22. juni.
Vi glæder os til at se dig!
/Tænketanken Frej
https://www.nestle.dk/
Mad&Mad: Mød en jæger og en sanker
Fælles for både jægere og sankere er, at uanset om det er hverdag, weekend eller ferie, nyder de at komme ud i den danske natur. Men hvad får naturen ud af at vi går på jagt? Og hvordan sørger man bedst muligt for at samle de rigtige planter, uden at skade naturen? Hvordan kan man som jæger og sanker bidrage til naturpleje, øget biodiversitet og udnyttelse af lokale sæsonafhængige ressourcer? 🦌🌳🌱🏹
Kom med til årets VILDESTE aften, når Frej inviterer til Mad&Mad, hvor vi får besøg af jagtfaglig chef Niels Søndergaard fra Danmarks Jægerforbund og naturformidler Sofie Kvist, hvor vi i fællesskab debatterer og bliver klogere på, hvordan vi på bæredygtig vis kan bruge den danske natur som spisekammer og de etiske overvejelser heri.
Hvad går konceptet Mad & Mad ud på?
Frej laver et måltid mad 🍜 som vi spiser sammen og hygger os med
En producent af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt - med dig og 19 andre madelskere 😍
Målet med konceptet er at skabe dialog mellem producenter og forbrugere af fødevarer 🌱
Det er gratis at deltage
Hvordan tilmelder jeg mig?
Ønsker du at deltage i fællesspisningen ’Mad&Mad’, send en mail til frej@taenk-frej.dk med tre linjer om dig selv senest d. 14. maj. Du får svar om du kan deltage senest d. 15. maj.
Vi glæder os til at se dig!
/Tænketanken Frej
Mad & Mad: Frej til Madens Folkemøde
Skal du med, når Tænketanken Frej afholder ”Mad & Mad” under Madens Folkemøde på Lolland? 🙋♀️
Den 11. maj inviterer vi manden bag lollandsk quinoa-produktion til fælles frokost – og DU kan få lov til at spise og tale med ham!
I en tid, hvor kød er udnævnt som en klimasynder, er der brug for alternative proteinkilder – her kan quinoa være det nye guld indenfor fødevarer grundet dets høje proteinindhold. Quinoa er desuden en eksotisk afgrøde med et højt næringsindhold og en lav CO2 belastning (hvis det altså ikke skal flyves til Danmark over Atlanten fra Peru). Lolland er blevet Danmarks Sydamerika, og det lollandske areal hvor quinoa dyrkes er stigende år for år 🌾🌾🌞
Vi har inviteret en af producenterne - Henrik Knudsen👨🌾 -bag lollandsk quinoa til fællesspisning under Madens Folkemøde – og du kan være med! Og så kan du også selv vurdere om quinoa virkelig kan sammenlignes med guld?! 🍴👩👩👦👦
Hvad går konceptet Mad & Mad ud på?
Frej laver et måltid mad 🍜
En producent af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt - med dig og 30 andre madelskere 😍
Målet med konceptet er at skabe dialog mellem producenter og forbrugere af fødevarer 🌱
Hvordan tilmelder jeg mig?
*OBS! Udover en billet til Mad & Mad, kræver deltagelse i dette event, at du køber indgang til Madens Folkemøde HER.
Hvem er maden bag maden:👨🌾🌾
Foreningen Quinoa Lolland Falster består af 18 landmænd, som er gået sammen om at producere quinoa. Det hele startede i 2016, hvor den første quinoamark på Lolland og Falster blev dyrket. Arealet på daværende tidspunkt var på beskedne 2 hektar, da man lige skulle se det an først. Potentialet for quinoa blev dog hurtigt klart, og flere landmænd meldte sig på banen. I 2018 blev der dyrket ca. 100 hektar quinoa på Lolland og Falster, hvilket udgjorde knap 60% af det areal i Danmark, hvor der dyrkes quinoa. Normalvis importeres quinoa hele vejen fra Sydamerika.
Vores quinoa er fra Danmark, hvilket sikrer:
100% sporbarhed
Klimavenlig quinoa, da den ikke skal transporteres hele vejen over Atlanterhavet
Dansk kvalitet
I dag bliver vores quinoa primært solgt til det europæiske marked. Vores mission fremadrettet er, at vi skal have skabt vores egen pose med et stærkt brand, så man i fremtiden kan hive vores danske quinoa ned fra hylderne i butikkerne.
Vi glæder os til at se dig!🤩
/Tænketanken Frej
LÆS OM MADENS FOLKEMØDE HER: http://www.madensfolkemoede.dk
Mad & Mad: Mød en økologisk ægproducent
Skal du med når Tænketanken Frej får besøg af en landmand fra en ægte økologisk hønsegård? 🐔🐣
Det danske salg af økologi er i vækst, og det er især fødevarer såsom økologisk havregryn og gulerødder, som fylder danskernes indkøbskurve. Men selvom debatten om dyrevelfærd; bur- og skrabeæg, fylder godt i medierne, så ligger forbruget af økologiske æg stadig under en tredjedel af det fulde forbrug af æg i Danmark…
Vi har inviteret manden bag din omelet og røræg til fællesspisning - så kan du jo selv vurdere om du er det æggehoved, du spiser?! 🍴👩👩👦👦
Hvad går konceptet Mad & Mad ud på?
Frej laver et måltid mad 🍜
En producent af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt - med dig og 19 andre madelskere 😍
Målet med konceptet er at skabe dialog mellem producenter og forbrugere af fødevarer 🌱
Det er gratis at deltage 🐔
Denne gang er temaet Øko-Æg – en fødevare som er god til morgenmad, frokost og aften. Men hvad er så bedst; økologiske æg, bur-æg eller æg fra fritgående høns? 🐤🐤
Til Mad og Mad: Æg, får vi besøg af Lars Lunding, som er økologisk ægproducent fra Sunds ved Herning. Derudover er han formand for både Danske Æg, Danæg Amba og Chickpulp Amba, så han er en mand med stor erfaring. Her får du muligheden for at høre om Lars' hverdag og produktion af æg og selv spørge ind til en evt. undring du måtte have ang. hans arbejde på både den ene og den anden side af hønsegården.
Mad & Mad: Mød en Insektproducent
Skal du med, når Tænketanken Frej får besøg af én af de mange innovative producenter, som fylder supermarkedets hylder med alternativer til ”klimasynderen” kød? 🦗🐜🌽
Er rødbedebøffen, soyapølsen eller saitan mere miljøvenligt end ”rigtig” kød, eller er det rent fup? Veganerbevægelser er i oprør mod kødproduktionen verden over grundet køds klimafodspor og dyrevelfærd. 🌽 Men det er ikke kun mennesker, som entusiastiske veganere, som har stemplet kød som en klimasynder, mange forskere advarer, at hvis vi skal nå FN’s klimamål, så skal vi skære stort ned på vores kødproduktion og -forbrug. Men hvad skal vi så spise - og er alternativerne rent faktisk mere bæredygtige…? 🌏🌿
Vi har inviteret manden bag en af det nye "insektspise" til fællesspisning 🍴👩👩👦👦 Mere præcist får vi besøg af ENORM, der f.eks. har parret smagen fra sour cream and onion med sprøde larve-snacks. 🐛 ENORM udvikler og producerer fødevarer med insekter for at sprede budskabet om fordelene ved insekter som en animalsk proteinkilde.
Hvad går konceptet Mad & Mad ud på?
Frej laver et måltid mad 🍜
En producent af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt - med dig og 19 andre madelskere 😍
Målet med konceptet er at skabe dialog mellem producenter og forbrugere af fødevarer 🌱
Det er gratis at deltage 🍔
Mad & Mad: Insekter - Torsdag d 21. marts 2019
Denne gang er temaet insekter, og vi skal sammen blive klogere på om de små dyr kan leve op til næringsindhold, smag og mæthedsfornemmelse. Måske, du undrer dig om insekter smager godt? Eller kunne du bare godt tænke dig at vide mere om "kødalternativet" egentlig er bedre for klimaet?
Mad & Mad: Insekter, er en aften i fremtidens tegn – for er pandekager lavet på insekt-mel så bæredygtigt og proteinfyldt, at det er fremtidens morgenmad eller er det rent fup og konkurrence til landbrugets griseproduktion? Mad & Mad er en aften, hvor du kan møde producenten bag den fødevare, som vi (måske) kommer til at spise meget mere af i fremtiden, samt få et indblik i tankerne bag produktionen og muligheden for at stille kritiske spørgsmål til produktion af insekter. 🥗
Hvordan tilmelder jeg mig?
Ønsker du at deltage i fællesspisningen ’Mad & Mad’, send en mail til frej@taenk-frej.dk med tre linjer om dig selv senest d. 15. marts kl.14:00. Du får svar om du kan deltage senest 17. marts. 🍴🍽
Vi glæder os til at se dig!🥦🥦
/Tænketanken Frej
http://www.enormfood.com/
Mad & Mad: Mød en konventionel mælkeproducent (Århus)
Skal du være med, når Tænketanken Frej får besøg af en af Danmarks største konventionelle mælkeproducenter? 🐄🥛
Hør blandt andet hvorfor manden bag Mosevang Mælk har valgt den konventionelle vej fremfor omlægning til økologisk landbrug 🌱
Hvad går konceptet Mad & Mad ud på?
Frej laver et måltid mad 🍜 som vi i fællesskab nyder med hyggelig samtale og oplysende dialog 👩👩👦👦
En producent af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt - med dig og 19 andre madelskere 😍
Målet med konceptet er at skabe dialog mellem producenter og forbrugere af fødevarer 🌱
Det er gratis at deltage 🐄
Mad&Mad: Mælk - Tirsdag d. 26. Februar 2019
Til dette Mad&Mad-arrangement vil Frej sætte fokus på den konventionelle mælkeproduktion og på hvilke overvejelser, der ligger bag det bevidste valg om ikke at være økolog. Hvordan er bæredygtigheden eksempelvis i en konventionel mælkeproduktion i dag og hvordan ser landmanden bæredygtigheden være i fremtiden? Hvordan passer dyrevelfærd ind i det konventionelle tankesæt? 🐄♻️
Med afsæt i en af Danmarks største konventionelle mælkeproducenter, Mosevang Mælk, vil Frej tage snakken om, hvordan mælk bliver produceret og hvordan fremtiden ser ud fra en moderne landsmands synspunkt. Du får mulighed for at stille spørgsmål og få indblik i de mange overvejelser, der indgår i driften af et moderne landbrug 🌱 🥛
Hvordan tilmelder jeg mig?
Ønsker du at deltage i fællesspisningen ’Mad & Mad’, så send en mail til frej@taenk-frej.dk med tre linjer om dig selv senest d. 22. februar. Du får svar om du kan deltage senest d. 24. februar.
Vi glæder os til at se dig 💚
/Tænketanken Frej
Mad & Mad: Bæredygtigt erhverv eller ej?
Skal du med, når Tænketanken Frej får besøg af manden bag opdræt af økologiske fisk? 🐟🐠
Bæredygtighed er vigtigt, om du producerer mælk, avler kalve eller opdrætter fisk. I Dansk Akvakultur arbejder man med en bæredygtig udvikling for havbrug, især inden for opdræt af fisk indendørs i anlæg og udendørs i åbnehavområder. 💦
Vi har inviteret manden bag din fiskefilet til fællesspisning, når vi tager hul på 2019’s første Mad & Mad-event i samarbejde med Suhrs Højskole! 🍴👩👩👦👦 Mere præcist får vi besøg af adm. direktør fra Musholm, Niels Dalsgaard direktør i Aquapri Henning Priess samt Lars Birger Nielsen fra Bisserup Fisk. Link til hjemmesider nederst i beskrivelsen.
Hvad går konceptet Mad & Mad ud på?
Frej laver et måltid mad 🍜 (Ekstraordinært til dette event, er det eleverne fra Suhrs Højskole, som forbereder et rigtig lækkert måltid til os!).
En producent af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt - med dig og 19 andre madelskere 😍
Målet med konceptet er at skabe dialog mellem producenter og forbrugere af fødevarer 🌱
Det er gratis at deltage 🐠🐟
Mad & Mad: Havbrug – Onsdag d. 20. februar 2019.
Denne gang er temaet Havbrug, og vi skal sammen blive klogere på om opdræt af fisk er bæredygtigt eller ej? Måske du undrer dig over om havbrug på land eller i havområder er en ressource-effektiv fødevareproduktion? Eller kunne du bare godt tænke dig at vide mere om hvordan man avler de fiskefileter, som du kan købe i supermarkedet eller hos fiskehandleren?🐠🦀
Mad & Mad: Havbrug, er en aften i samarbejde med Suhrs Højskole, hvor du får muligheden for at smage et lækkert fiskemåltid forberedt af højskolens elever, samt kan du høre om producentens hverdag og opdræt af fisk og selv spørge ind til en evt. undring du måtte have ang. dansk fiskeproduktion. 🐡
Hvordan tilmelder jeg mig?
Ønsker du at deltage i fællesspisningen ’Mad & Mad’, send en mail til frej@taenk-frej.dk med tre linjer om dig selv senest d. 14. februar. Du får svar om du kan deltage senest torsdag d. 16. februar. 🦐🐙
Vi glæder os til at se dig!💧💦
/Tænketanken Frej
Mad & Mad: Jule-edition
(Jule)gris i samarbejde med Suhrs Højskole
Ønsker du at blive klogere på hvor flæskestegen til jul kommer fra? Frej har inviteret manden bag maden til fællesspisning – og du kan være med!
Hvad går konceptet Mad & Mad ud på?
Frej laver et måltid mad
En producent af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt - med dig og 19 andre madelskere
Målet med konceptet er at skabe dialog mellem producenter og forbrugere af fødevarer
Det er gratis at deltage
Mad & Mad: Onsdag d. 5. December 2018
Denne gang er temaet (jule)gris – den danske juls hovedingrediens. Men hvor er grisen vokset op og hvordan er det at være griseavler i en tid, hvor dansk konventionel griseproduktion er til debat?
Frej har fundet sammen med Suhrs højskole til Mad & Mad: Jule-edition. De talentfulde mad-entusiaster fra Suhrs vil forberede aftenens måltid – en ”hel” halv gris produceret af griseavler, Niels Rasmussen, fra Lolland. Niels vil fortælle om livet som konventionel landmand og hans tanker om egen griseproduktion. NB: der vil være vegetariske alternativer.
Hvordan tilmelder jeg mig?
Ønsker du at deltage i fællesspisningen ’Mad & Mad’, send en mail til frej@taenk-frej.dk med tre linjer om dig selv inden 26. november 2018. Du får svar senest torsdag d.29. november.
Mad & Mad - Mød en svampeavler
Ønsker du at blive klogere på, hvor svampen i sovsen kommer fra? Frej har inviteret manden bag maden til fællesspisning – og du kan være med!
Hvad går konceptet Mad & Mad ud på?
Frej laver et måltid mad
En producent af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt - med dig og 19 andre madelskere
Målet med konceptet er at skabe dialog mellem producenter og forbrugere af fødevarer
Det er gratis at deltage
Mad & Mad: Tirsdag d. 13 november 2018
Denne gang er temaet svampe – muligvis fremtidens kødalternativ? Men selvom vi ser et skift mod kødalternativer, er den danske svampeproduktion faldende. Hvad skyldes det, og hvordan producerer man egentligt svampe? Mad & Mad giver dig mulighed for at få svar på spørgsmål om svampe, spise en lækker vegansk middag og møde en dansk svampeavler.
BeyondCoffee: Frej har til Mad & Mad-eventet d. 13 November inviteret en innovativ og bæredygtig svampeproducent, BeyondCoffee. Den københavnsk placeret svampeavler fokuserer på økologi og cirkulær økonomi, når de på rester af kaffegrums dyrker østershatte. Læs mere om BeyondCoffee på deres hjemmeside: http://www.beyondcoffee.dk/
Hvordan tilmelder jeg mig?
Ønsker du at deltage i fællesspisningen ’Mad & Mad’, send en mail til frej@taenk-frej.dk med tre linjer om dig selv inden 6. november 2018. Du får svar senest torsdag d.8 november.
Mad&Mad - Mød en æbleavler
I Frej tror vi på, at den bedste snak og diskussion foregår ansigt til ansigt - gerne over mad. Derfor har vi lavet fællesspisningskonceptet Mad&Mad.
Konceptet er simpelt:
🍽 Frej laver et måltid mad.
👨🏻🌾 En producent af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt - med dig og 19 andre kritiske forbrugere🙋
😇Målet med konceptet er at skabe dialog mellem producenter og forbrugere af fødevarer.
Denne gang byder vi på en middag med æbler og et møde med den konventionelle æbleavler, Peter Stybe Petersen fra Hørve. Danmark er et æbleland og i oktober er æbler i sæson, men hvor mange af os har egentlig mødt en æbleavler? Og hvornår har en æbleavler sidst talt med en københavner? 🍎🍏
Vi har kun 20 pladser, så søg deltagelse i middagen ved at skrive MAX FEM LINJER til frej@taenk-frej.dk og fortæl hvorfor du gerne vil møde en æbleavler og spise en lækker æblemiddag. Ansøgningsfrist er 8. oktober. Det er gratis at deltage i æblemiddagen
Vi håber at se dig til et måltid, der byder på både åndelig og legemlig føde.
/Tænketanken Frej