Events

I Frej afholder vi en lang række forskellige events: Debatevents, morgenevents, fællesspisninger og vores årlige konference er bare nogen af disse. Læs om vores events nedenfor.

Filtrer efter: “Festival & Folkemøde”

Frej på Tomorrow Festival
sep.
3.
til 4. sep.

Frej på Tomorrow Festival

Mød Frej på Tomorrow Festival!

På festivalen har vi et Frej-område med vores aktiviteter og arrangementer. Med fokus på fødevarer og bæredygtighed vil vi forsøge at give andre unge modet til at formulere deres drømme for Fødevaredanmark, kombineret med inspiration til konkrete bæredygtige handlinger.

Vores arrangementer inkluderer blandet andet fællesspisninger, klimaquiz, samtalesaloner, ølkassetaler og smagsprøver. Med en inspirationsvæg lader vi festivalgæsterne dele deres bedste klimatips og de bæredygtige handlinger, som de vil forpligte sig selv på. Efter festivalen lever engagementet videre og når ud til flere gennem den podcast, som vi producerer på festivalen.

Du kan læse om alle de andre talks, koncerter og arrangementer på Festivalens hjemmeside.

Se begivenhed →
Mød Frej på Festival for Verdensmålene
sep.
13.

Mød Frej på Festival for Verdensmålene


➡️ Kom til madquiz, blindsmagning og fødevarekonkurrence i Frejs telt på Festival for Verdensmålene // Festival for the Global Goals den 13. september!

Kom forbi Tænketanken Frejs telt og lær om, hvordan din kost hænger sammen med bæredygtighed, få en snak om dyrevelfærd eller biodiversitet, mød manden bag dansk muslingeproduktion eller deltag i én af følgende aktiviteter:

☕️ Dialogkaffe: Få en gratis kop kaffe med plante- eller komælk og lad os høre, hvad du tænker, at fremtidens landmænd i Danmark bør producere - og hvad vi selv bør spise.

❎ Den store bæredygtighedsquiz: Ved du, hvor meget plads en burhøne har i forhold til en frilandshøne? Eller hvilken type kød, der har det største klimaaftryk? Tag dine venner med og kom og bliv udfordret på din viden om fødevarer og bæredygtighed i vores interaktive quiz, der bl.a. byder på musik. Det varer en halv time, og der er en lækker gave til vinderholdet!

🍔 Den store fødevarekonkurrence: I løbet af hele dagen kan du få testet, hvor meget du ved om dansk fødevareproduktion og -forbrug. Der er garanti for, at du bliver klogere. Konkurrencen kører hele dagen - vinderen kåres sidst på eftermiddagen og honoreres med en lækker gave.

🥛 Blindsmagning: Kan du smage forskel på de forskellige plantedrikke? Kom og prøv det af når vi liner mandel-, ris-, soja- og havredrikke op til en omgang blindsmagning. Eventet kører hele dagen.

🍽 Fællesspisning: Mød manden bag maden. Kom og spis Moules Frites og drik vin med Frej og Vilsund Blue (Dansk muslinge producent), når vi slutter dagen af med en festmiddag (ansøg nu! der er kun 20 pladser) Læs mere her: Mad & Mad: Mød en muslingeproducent

Vi glæder os til at se dig 💚

/ Tænketanken Frej

Se begivenhed →
Mød Frej til Aarhus Food Festival
sep.
6.
til 8. sep.

Mød Frej til Aarhus Food Festival

I weekenden den 6-8. september afholdes der Food Festival 2019 i Aarhus. Tænketanken Frej er selvfølgelig med.

I løber af weekenden kan du deltage i følgende Frej-events:

MAD & MAD: MØD MANDEN BAG MADEN

Fredag den 6. og lørdag den 7. kl. 18:45.

Kom og mød manden bag maden – fællesspisning med Tænketanken Frej

Hvad går konceptet Mad & Mad ud på?

  • Frej laver et måltid mad.

  • En producent af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt - med dig og 19 andre madelskere.

  • Målet med konceptet er at skabe dialog mellem producenter og forbrugere af fødevarer.

Læs mere her: Mad & Mad: Mød en fisker

FREMTIDENS FØDEVARER: DEBATEVENT

Lørdag den 7. kl.17:00

Kom og bliv klogere, når Tænketanken Frej stiller skarpt på, hvad fremtiden bringer, og hvilke fødevarer der tendere.

Hør Milena Corredig fra iFOOD AU fortælle, hvordan vi spiser om 10 år. Jessica Aschemann-Witzel fra Aarhus Universitet fra fortæller om, hvordan vi når i mål med udviklingen om mindre mængder, og hvordan man kan få den store mængde af forbrugerne til at tilpasse sig fremtidens spisevaner. Arrangementet sluttes af med en debat og mulighed for at stille spørgsmål.

Du kan deltage kvit og frit, men da der er begrænsede pladser, skal du bestille billetter på følgende link: https://www.foodfestival.dk/program/food-festival-2019/fremtidens-foedevarer/

KAN DU LÆRE DIN BEDSTEFAR AT SPISE TOFU?

Søndag d. 8. september kl. 14.45-15.45.

Tænketanken Frej inviterer dig til en snak om, hvad vi spiser i fremtiden.

Kan du få dine egne bedsteforældre til at spise tofu eller dine oldeforældre til at spise insekter? Er det overhovedet nødvendigt at lave så store ændringer i kosten? Eller kommer vi til at lave mad baseret på ren kemi, måske endda i store tanke? 
Der er mange spørgsmål om vores fremtidige fødevareproduktion, men en ting er helt sikkert. VI må gøre noget og vi skal ikke fortvivle. 
Kom med når Tænketanken Frej inviterer dig indenfor i teltet, så vi sammen kan blive klogere på nogle af de mange spørgsmål vi måtte have på vores vej til et mere klimavenligt forbrug.

Du kan deltage kvit og frit, men da der er begrænsede pladser, skal du bestille billetter på følgende link: https://www.foodfestival.dk/program/food-festival-2019/kan-du-laere-din-bedstefar-at-spise-tofu/


DIALOGKAFFE

Alle dage

Få en gratis kop kaffe med plante- eller komælk og lad os høre, hvad du tænker, at fremtidens landmænd i Danmark bør producere - og hvad vi selv bør spise.

Læs mere her:
www.foodfestival.dk


🌱VI GLÆDER OS TIL AT SE DIG! 🌱

Se begivenhed →
Mad & Mad: Mød en tangproducent
aug.
29.

Mad & Mad: Mød en tangproducent

Skal du med, når Tænketanken Frej afholder Mad & Mad-fællespisning og debat ved Copenhagen Cooking & Food Festival den 29. august ? 🙋‍♀️

Fremtidens bæredygtige forbrug og produktion kræver, at vi ændrer vores kostvaner. Men hvad skal vi spise? Vi skal da spise tang, vil nogle mene.

Vi har derfor inviteret Simon Marcussen fra DanskTang, der producerer alskens slags spiselig tang, til Copenhagen Cooking Festival.

Kom med til Tænketanken Frejs Mad & Mad-event og bliv klogere på potentialet og udfordringerne ved havets ukrudt, som siges at være 100% bæredygtigt og samtidigt fuld af sunde næringsstoffer.

Hvad går konceptet Mad & Mad ud på?

  • Frej laver et måltid mad 🍜

  • En producent af hovedingrediensen i måltidet kommer og diskuterer sit produkt - med dig og 20 andre madelskere 😍

  • Målet med konceptet er at skabe dialog mellem producenter og forbrugere af fødevarer 🌱

  • Det er GRATIS at deltage.

➡️ Hvordan tilmelder jeg mig? ⬅️
TRYK HER

Se begivenhed →
Frej på Folkemødet 2019
jun.
13.
til 15. jun.

Frej på Folkemødet 2019

Tænketanken Frej er igen i år at finde på demokratiets festival - Folkemødet på Bornholm. 

Vi tager et helt hold af unge, fødevareengagerede Frej’ere afsted, som vil løfte bæredygtighedsdagsordenen på årets Folkemøde og sammen med både virksomheder, politikere og borgere diskutere, hvordan fødevarer kan bidrage til en grønnere verden.

Medstifter Iben Krog Rasmussen vil bl.a. deltage i et debat hos DTU om FN's bæredygtighedsmål, debatansvarlig Johanne Ørnsholt vil moderere et event om fødevarer og klima hos Københavns Universitet, og direktør Marie-Louise Boisen Lendal vil moderere en debat for Miljømærkning Danmark. Frej vil igen i år dele dialogkaffe ud på folkemødet og tale med de danske borgere om, hvordan vi i fællesskab bedst skaber et bæredygtigt Fødevaredanmark. Find programmet for Folkemødet her: www.folkemoedet.dk

Skriv til Iben Krog Rasmussen på ikr@taenk-frej.dk, hvis I kan se Frej som et livligt indspark i jeres panel eller som moderator på en debat.

Vi er altid klar til at løfte dialogen - "Vi ses på Bornholm!”

Frejs events på Folkemødet

Debat på Folkemødet 2019

Lørdag den 15. juni kl 17.45

I samarbejde mellem Tænketanken Frej og Bornholms LandboUngdom

Tema: Danskernes fødevareforbrug

Dansk fødevareproduktion og –forbrug er et yderst varmt emne i den offentlige debat. De danske forbrugere har en klar mening om dansk landbrugs påvirkning på klima, natur og dyrevelfærd, og denne bliver ikke altid udtrykt i lige bløde vendinger. Der er derfor en generel opfattelse af, at landmændene ikke selv ønsker at bidrage til en bedre verden igennem deres arbejde – men tendensen viser faktisk, at det modsatte er gældende. Dog er der adskillige udfordringer, som skal tackles, hvis en producent ønsker at gå i en mere bæredygtig retning.

Vi ønsker i denne debat at få diskuteret, hvordan aktørerne i de forskellige led af fødevarekæden hver især kan tage ansvar for at fremme et bæredygtigt Fødevaredanmark. Alle er enige om, at der ligger store muligheder i at katalysere denne proces, men hvem sørger for, at det sker?

Moderator: Anders Søgaard fra Landbrug & Fødevarer

Paneldeltagere:

  • Annette Juhler Kjær, group vice president, public affairs & CSR i Salling Group (TBA)

  • Marie-Louise Boisen Lendal, direktør i Tænketanken Frej (TBA)

  • Jacob Dam Nielsen, gårdejer, Frostegård

  • Birgitte Degnegaard, projektchef i Madkulturen

Madspild – er mælken sur?

Torsdag den 13. juni kl. 14.30 – 15.15

Hvert år smider en dansker i gennemsnit 47 kg spiseligt mad direkte i skraldespanden. Dermed står private husholdninger for den største andel af det samlede danske madspild. Det er et enormt ressourcespild og uforeneligt med et bæredygtigt fødevareforbrug. Men hvad skal der til for at få os til at ændre vores vaner, og hvad kan du som forbruger selv gøre? Skal vi gå på kompromis med smag, komfort og fødevareudvalg? Hvordan kommer vi bedst i mål med FN's Verdensmål 12's ambition om at halvere vores madspild?

I samarbejde med Bornholms Landbrug & Fødevarer afholder Tænketanken Frej en 45 minutters lang debat om danskernes madspild. Debatten vil blive modereret af kommunikationschef i Frej, Morten Lagstrøm, og panelet vil udgøres af:

  • Direktør i Fødevarebanken, Karen-Inger Thorsen 

  • Landechef i Too Good To Go, Mikkel Fog-Holm Nielsen 

  • Kommunikationschef i Rema 1000, Jonas Schröder 

  • Forstander på Suhrs Højskole, Lars Sonne-Hansen 

Debatten vil bestå af en ”blind-duftning” af mælk med forskellige datomærkninger samt en konkurrence om, hvem der har det bedste råd til at bruge produkter, hvis dato er udløbet.

Se begivenhed →
Mød Frej til Randers madfestival
nov.
4.

Mød Frej til Randers madfestival

Vores forbrug har en stor effekt på klimaet og vores klode, og vi hører ofte, at "danskerne forbrug skal blive mere bæredygtigt". 🛒♻

Men det er måske lettere sagt end gjort? 🤔

For hvad er bæredygtighed overhovedet? Hvad er status på danskernes bæredygtighed? Og hvordan skal vores mad produceres i fremtiden, så vi opnår et mere bæredygtigt
forbrug?

Det prøver vi at finde ud af når Frej kommer til Randers Madfestival. Vi tager udgangspunkt i FN´s 12. verdensmål om "bæredygtig produktion og forbrug", og vil sammen med forskere og politikere sætte fokus på, hvordan vi skal producere og konsumere i fremtiden.

Så kom og mød os d. 4 november, hvor vi i samarbejde med Det Konservative folkeparti debatterer emnet 💪

Se mere om Randers Madfestival her:
http://www.randersmadfestival.dk/

Program:

10.00 - 13.00: Mød Frej til en snak og snacks

13.00 - 14.00: EVENT: Bæredygtig produktion og forbrug

Hvad er bæredygtighed?

  • Jørgen E. Olesen, Sektionsleder Professor ved Aarhus Universitet

Hvordan ser fremtidens forbrug og produktion ud?

  • Gyda Bay, COO af Food innovation house

Afsluttende debat

  • Repræsentanter fra Det Konservative folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Dansk Folkeparti

KØB BILLETTER HER: http://www.randersmadfestival.dk/

Se begivenhed →