
Vores projekter
Læs om alle de spændende projekter som vi har i gang i Frej
Sæt lys på løsningerne er et tre-årigt projekt hvor Frej i samarbejde med Novo Nordisk Fonden, udforsker tre store emner inden for fødevaresektoren. I 2023 udforskede vi genteknologi, i 2024 kiggede vi på regenerativt landbrug og i 2025 står “sund og klimavenlig kost” på menuen
Sæt lys på løsningerne
Bælgfrugtspartnerskabet er et forpligtende fællesskab mellem virksomheder og organisationer for at fremme danskernes forbrug af bælgfrugter.
Partnerskabet blev startet i 2024 i samarbejde med Lidl.
Bælgfrugtspartnerskabet
Projekttekst:
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam felis lacus, tempor id ornare mattis, feugiat eu est. Duis commodo semper sem imperdiet rhoncus. Suspendisse potenti. Integer ut leo pharetra, lobortis nunc a, mollis nibh. Quisque eleifend consectetur eros, eu cursus mauris dapibus a.
Andet projekt
Tidligere projekter
Et udvalg af afsluttede projekter som viser hvad vi er gode til her i Frej
Fra 2022 til 2024 har vi gennem Fra jord til skolebord lavet undervisningsmateriale til madkundskab i grundskolen. Derudover har vi været i kontakt med en masse engagerede fødevareaktører og opkvalifciret madkundskabsundervisere i grøn maddannelse.
Fra jord til skolebord
I december 2023 afholdte Frej konferencen ‘Mennesket bag maden: social bæredygtighed i den danske fødevaresektor’, hvor vi sammen med aktører på tværs af arbejdsmarkedet blev klogere på, udfordringer og løsninger for et mere socialt bæredygtigt arbejdsmarked på marken og i køkkenet.
Konference: Mennesket bag maden
I september 2023 afholdte Frej konferencen ‘Pas På! Er der gift i din mad og drikkevand?’ hvor vi over en halv dag blev klogere på hvordan man kan informere befolkningen om farlig kemi i fødevare og drikkevand.
Konference: Pas På!
I foråret 2023 afholdte Frej i samarbejde med Ingeniørforeningen IDA en konference om “bæredygtighed på tværs af fødevaresektoren”. På dagen deltog unge og aktører fra hele værdikæden i debatter, Taste&Talk workshops og meget mere.
Konference: Fødevarer for fremtiden
I 2022 og 2023 stillede Frej skarpt på Fiskeri- og akvakulturbranchen. I samme stil som de tidligere ‘Bonden til Borgen’ projekter, blev der samlet aktører på tværs af branchen, der sammen udviklede anbefalinger til politikerne.
Fra Båden til Borgen
Er reguleringen blevet en bremseklods for bæredygtig udvikling? Det spørgsmål stillede vi i 2022, og med det fulgte et projekt der resulterede både i et vidensunivers og et stormøde på Christiansborg.
Reguleringsbarrierer
I efteråret 2022 satte vi i Frej fokus på, hvordan man som landmand kan reducere udledninger på sin bedrift. Der blev udviklet et vidensunivers med information om ESGreentool værktøjet, og vi afholdt i september ‘klimadagen’, hvor vi oplærte 250 landbrugselever i brugen af værktøjet.
Next generation
I 2022 bød vi en stor gruppe unge landmænd og gartnere velkommen til to møder om produktion af proteinafgrøder til plantebaserede fødevarer – et ungt marked i vækst.
Unge spirer
I 2022 samlede Frej skovfogeder, lodsejere, savværker, interesseorganisationer og politikere for at sammen diskutere skovbrugsbranchens fremtid. Det resulterede i en række anbefalinger, der blev overleveret til blandt andet politikerne på Christiansborg.
Fra Skoven til Borgen
Frejs (online) Fødevarekonference 2020
I 2020 lagde COVID-19 pandemien store dele af verden ned. Det forhindrede dog ikke Frej i at afholde en virtuel fødevarekonference.